Anmälan 10KM & Fun Run 4KM 2018-07-06T15:35:05+00:00

10km och Fun Run 4km

Välkommen till Sveriges skönaste 10 KM och Kistaloppet 4 KM Fun Run!

Lördag den 22 september 2018 anordnas 9:e upplagen av Kistaloppet. Loppet passar utmärkt för såväl elit som motionärer och nybörjare. Dagen till ära blir det folkfest med en blandning av löpning och underhållning med DJs längs banan och mycket mer.

10 km – Kontrollmätt
Kistaloppet 10 km är kontrollmätt av en av Svenska Friidrottsförbundets godkända banmätare.

4 km – Fun Run
Kistaloppet 4 km Fun Run går delvis på samma bana som Lilla-Kistaloppet och är till för alla som vill springa/gå utan tidtagning.

Sveriges mest varierade banstäckning
Kistaloppets bansträckning helt unik och erbjuder en varierad löpupplevelse, du får under 10 km uppleva stämningen längs miljonprogrammets höghus, Järvafältets fantastiska grönområden och IT-klustret som gjort Kista världsberömt som norra Europas Silicon Valley.

Start och mål centralt i Kista
Starten för Kistaloppet på Färögatan, vid Jan Stenbecks Torg mellan Kista Galleria och Kista Science Tower och även målgång sker på Jan Stenbecks Torg. Vägen är avspärrad för bil- och busstrafik med hjälp av polis.

Starttid
11:30 Lilla-Kistaloppet 2 km FSK
11:40 Lilla-Kistaloppet 2 km Årskurs 1
11:50 Lilla-Kistaloppet 2 km Årskurs 2
12:00 Lilla-Kistaloppet 2 km Årskurs 3
12:10 Lilla-Kistaloppet 2 km Årskurs 4
12:15 Lilla-Kistaloppet 2 km Årskurs 5 & 6

12:30 Kistaloppet Fun Run 4 km

14:30 Kistaloppet 10 KM

Vätskestationer
Det kommer att finnas vätskestationer längs banan. Givetvis finns det även vätska att få vid målet.

Musik och underhållning
Längs banan har vi placerat ut DJs och musikstationer för att du ska känna dig extra peppad.

Sjukvård
Det kommer att finnas sjukvårdspersonal på plats under loppet men vi vill ändå göra dig uppmärksam på att deltagande i Kistaloppet sker under eget ansvar.

Medalj till alla
Alla som fullföljer loppet och tar sig i mål får Kistaloppets specialdesignade medalj samt en presentpåse i samband med målgången. Specialpriser till de tre främsta manliga respektive kvinnliga löparna.

Tidtagning och resultat
Tiden tas med ett elektroniskt chip som finns i nummerlappen och mäts ifrån att du passerar startbågen till att du korsar mållinjen. Information om hur du får din nummerlapp kommer att mailas ut i god tid före loppet. Resultatlistor kommer att presenteras på hemsidan direkt efter loppet.

Anmälan

Öppnar den 6 februari. Anmälan till loppet är gratis och i din anmälan ingår tidtagning, medalj och en cool påse. Du kan på vår anmälningssida köpa en t-shirt för att stötta Löparakademins arbete för Jämlik Folkhälsa och Social Inkludering (Läs mer på #RUN4ZERO)

Arrangör
Kistaloppet arrangeras av den ideella föreningen Löparakademin som bedriver ungdomsverksamhet med löpning som redskap för personlig utveckling. Löparakademin arrangerar även föreläsningsserien Think Big Lectures, Skärholmsloppet , Söder Runt och är samarbetspartner i Winter Run Stockholm mer på Löparakademins hemsida.

Anmälan 10KM
Anmälan Fun Run 4KM
Arrangeras av Löparakademin
Löparakademin är en ideell organisation som bedriver verksamhet med högstadieelever i Stockholms miljonprogramsförorter. I ett särskilt utvecklat tioveckorsprogram får deltagarna lära sig att sätta upp och nå personliga mål med långdistanslöpning och träning som redskap.
Läs mer…

Kistaloppet i sociala medier