5 km och Fun Run 1,6 km

Välkommen till Sveriges skönaste 5 KM och Kistaloppet 1,6 KM Fun Run!

Den 15:e upplagan av Kistaloppet går av stapeln den 21 september 2024. Välkommen!

5 km – Kontrollmätt
Kistaloppet 5 km är kontrollmätt av en av Svenska Friidrottsförbundets godkända banmätare. Vi är stolta och glada över att Kistaloppet kommit att bli en institution i nordvästra Stockholm och Järvas största årligt återkommande hälsoevenemang. Loppet passar utmärkt för såväl elit som motionärer och nybörjare. Bankarta hittar du här.

1,6 km – Fun Run
Kistaloppet 1,6 km Fun Run går på samma bana som Lilla Kistaloppet och är till för alla som vill springa/gå utan tidtagning. 1,6 km – Fun Run kan även vara ett alternativ för barnet som vill springa med syskon, föräldrar eller kompis som inte är i samma ålder. Bankarta hittar du här.

Sveriges mest varierade banstäckning
Kistaloppets bansträckning helt unik och erbjuder en varierad löpupplevelse, du får under 5 km uppleva stämningen längs miljonprogrammets höghus, Järvafältets fantastiska grönområden och IT-klustret som gjort Kista världsberömt som norra Europas Silicon Valley.

Start och mål centralt i Kista
Starten för Kistaloppet är på Färögatan, vid Jan Stenbecks Torg mellan Kista Galleria och Kista Science Tower och även målgång sker på Jan Stenbecks Torg. Vägen är avspärrad för bil- och busstrafik med hjälp av polis.

Starttid
10:15 Kistaloppet MINI 400 m 0-5 år
10:30 Kistaloppet MINI 400 m 6 år FSK

11:30 Lilla Kistaloppet 1,6 km Årskurs 1 (GRÖN)
11:40 Lilla Kistaloppet 1,6 km Årskurs 2 (BLÅ)
11:50 Lilla Kistaloppet 1,6 km Årskurs 3 (RÖD)
12:00 Lilla Kistaloppet 1,6 km Årskurs 4 (GUL)
12:10 Lilla Kistaloppet 1,6 km Årskurs 5 & 6 (SVART)

12:20 Kistaloppet Fun Run 1,6 km

13:30 Kistaloppet 5 km

Vätskestationer
Det kommer att finnas vätskestation vid målgång.

Musik och underhållning
Vi firar alltid Kistaloppet med underhållning längs bansträckningen och utlovar folkfest. Längs banan har vi placerat ut DJs och musikstationer för att du ska känna dig extra peppad.

Sjukvård
Det kommer att finnas sjukvårdspersonal på plats under loppet men vi vill ändå göra dig uppmärksam på att deltagande i Kistaloppet sker under eget ansvar.

Medalj till alla
Alla som fullföljer loppet och tar sig i mål får Kistaloppets specialdesignade medalj i samband med målgången.

Tidtagning och resultat
I år har vi ingen allmän tidtagning förutom i vår vuxenklass Kistaloppet 5K

Anmälan
Anmälan till loppet är gratis och i din anmälan ingår medalj. Anmälan är öppen till och med den 18 september i mån av plats.

Nummerlappar
I vårt tävlingscenter i Kista galleria (lokal mitt emot McDonalds) kan du hämta din nummerlapp till Kistaloppet. Alla som springer måste ha en nummerlapp på sig och ska vara uthämtade senast 30 minuter innan start:

Fredag den 20 september 12:00-18:00
Lördag den 21 september 09:15 -13:00

Efteranmälan
Efteranmälan görs i vårt tävlingscenter i samband med nummerlappsutdelningen i mån av plats.

Arrangör
Kistaloppet arrangeras av den ideella föreningen Löparakademin som bedriver ungdomsverksamhet med löpning som redskap för personlig utveckling. Löparakademin arrangerar även föreläsningsserien Think Big Lectures, Skärholmsloppet och Söder Runt. Läs mer på vår hemsida.

Anmälan 5 KM
Anmälan Fun Run 1,6 KM
Arrangeras av Löparakademin
Löparakademin är en ideell organisation som bedriver verksamhet med högstadieelever i Stockholms miljonprogramsförorter. I ett särskilt utvecklat tioveckorsprogram får deltagarna lära sig att sätta upp och nå personliga mål med långdistanslöpning och träning som redskap.
Läs mer…

Kistaloppet i sociala medier