10km och Fun Run 2km

 

OBS! INFORMATION NEDAN GÄLLER KISTALOPPET 2019, I ÅR BLIR KISTALOPPET 10 KM VIRTUELLT OCH FUN RUN UTGÅR <3

——–

Välkommen till Sveriges skönaste 10 KM och Kistaloppet 2 KM Fun Run!

Lördag den 19 september 2020 anordnas den 11:e upplagan av Kistaloppet. Vi är stolta och glada över att Kistaloppet kommit att bli en institution i nordvästra Stockholm och Järvas största årligt återkommande hälsoevenemang. Loppet passar utmärkt för såväl elit som motionärer och nybörjare. Dagen till ära blir det folkfest med en blandning av löpning och underhållning med DJs längs banan och mycket mer.

10 km – Kontrollmätt
Kistaloppet 10 km är kontrollmätt av en av Svenska Friidrottsförbundets godkända banmätare.

2 km – Fun Run
Kistaloppet 2 km Fun Run går på samma bana som Lilla Kistaloppet och är till för alla som vill springa/gå utan tidtagning. 2 km – Fun Run kan även vara ett alternativ för barnet som vill springa med syskon, föräldrar eller kompis som inte är i samma ålder.

Sveriges mest varierade banstäckning
Kistaloppets bansträckning helt unik och erbjuder en varierad löpupplevelse, du får under 10 km uppleva stämningen längs miljonprogrammets höghus, Järvafältets fantastiska grönområden och IT-klustret som gjort Kista världsberömt som norra Europas Silicon Valley.

Start och mål centralt i Kista
Starten för Kistaloppet på Färögatan, vid Jan Stenbecks Torg mellan Kista Galleria och Kista Science Tower och även målgång sker på Jan Stenbecks Torg. Vägen är avspärrad för bil- och busstrafik med hjälp av polis.

Starttid
10:00 Kistaloppet MINI 500 m 0-6 år

11:30 Lilla Kistaloppet 2 km FSK
11:40 Lilla Kistaloppet 2 km Årskurs 1
11:50 Lilla Kistaloppet 2 km Årskurs 2
12:00 Lilla Kistaloppet 2 km Årskurs 3
12:10 Lilla Kistaloppet 2 km Årskurs 4
12:15 Lilla Kistaloppet 2 km Årskurs 5 & 6

12:30 Kistaloppet Fun Run 2 km

14:30 Kistaloppet 10 km

Vätskestationer
Det kommer att finnas vätskestationer längs banan. Givetvis finns det även vätska att få vid målet.

Musik och underhållning
Vi firar alltid Kistaloppet med underhållning längs bansträckningen och utlovar folkfest. Längs banan har vi placerat ut DJs och musikstationer för att du ska känna dig extra peppad.

Sjukvård
Det kommer att finnas sjukvårdspersonal på plats under loppet men vi vill ändå göra dig uppmärksam på att deltagande i Kistaloppet sker under eget ansvar.

Medalj till alla
Alla som fullföljer loppet och tar sig i mål får Kistaloppets specialdesignade medalj i samband med målgången. Specialpriser till de tre främsta manliga respektive kvinnliga löparna.

Tidtagning och resultat
Tiden tas med ett elektroniskt chip som finns i nummerlappen och mäts ifrån att du passerar startbågen till att du korsar mållinjen. Information om hur du får din nummerlapp kommer att mailas ut i god tid före loppet. Resultatlistor kommer att presenteras på hemsidan direkt efter loppet.

Anmälan
Öppnar den 6 februari. Anmälan till loppet är gratis och i din anmälan ingår tidtagning och medalj. Du kan på vår anmälningssida köpa våra specialdesignade t-shirtar för att stötta Löparakademins arbete för jämlik folkhälsa och social inkludering (Läs mer på #RUN4ZERO)

Nummerlappar
I vårt tävlingscenter, gamla ICA-lokalen, i Kista Galleria. Lokalen ligger bredvid KappAhl och mittemot Afound. Alla som springer måste ha en nummerlapp på sig och ska bara uthämtade senast 30 minuter innan start.

Torsdag den 17 september 14:00-18:00
Fredag den 18 september 14:00-18:00
Lördag den 19 september 09:00 -14:00

Efteranmälan
Efteranmälan till Kistaloppet 10k kommer att vara möjlig mellan kl 13:00-14:00 på loppdagen och kommer att kosta 200 SEK pga administrativa skäl. Endast SWISH 123 401 61 50. Efteranmälan görs i vårt tävlingscenter i samband med nummerlappsutdelningen.

Arrangör
Kistaloppet arrangeras av den ideella föreningen Löparakademin som bedriver ungdomsverksamhet med löpning som redskap för personlig utveckling. Löparakademin arrangerar även föreläsningsserien Think Big Lectures, Skärholmsloppet och Söder Runt. Läs mer på vår hemsida.

Anmälan 10KM
Anmälan Fun Run 2KM
Arrangeras av Löparakademin
Löparakademin är en ideell organisation som bedriver verksamhet med högstadieelever i Stockholms miljonprogramsförorter. I ett särskilt utvecklat tioveckorsprogram får deltagarna lära sig att sätta upp och nå personliga mål med långdistanslöpning och träning som redskap.
Läs mer…

Kistaloppet i sociala medier